Pages

Thursday, 12 April 2012

Site GPS - handle survey sekarang tidak sesusah dulu..

update story sikit lah... kosong sgt blog nih =D
semalam punya schedule rata2 cuti coz pertabalan raja tapi mcm biasa as student jgn nk mimpi nk cuti sgt lah kan  =.=' so aq kene turun site! =(


setting alat, dera abg mat skit bio dia pasang pandai sgt mengarah suruh turun kan! :P
smua point yg nk d cover tuk aritu 7, dan ini salah satunya dan aku d sini selama 1 jam lebih =(

Instrument utk buat GPS :Topcon, tripod n the important one, the point "known point= GPS point"

course work nie d buat tuk cover point bebudak cadas aje so the duration of data collection xde la lame sgt kan =) "nak sedapkan hati"
sementara 1 jam lebih tunggu GPS nie collect data, biasa la walkie talkie m'jadi pengganti handset "jimat duit" haha mencarut dengan yg lain :P sambil tunggu kepala otak merewang pk bnyaknya kerja b4 balik cuti nie.. =.="
c... OMG... berderet2 mcm gerabak ketapi! 
setelah 1jam lebih... yeahhhh! data collected perfectly done... welldone guys  =)
ok.. data nie perlu lah di simpan dengan selamat tuk mengelakkan kita buat kerja berulang2 kali coz alat nie sentiasa bertukar tangan..! so... transfer data n keep it safe! =)


selesai semua kerja kita pg makan beramai2 kt pak mal nasi ayam untung ada yg belanja hihi..bagus2 classmate aku nie.. =)

Comments
8 Comments

8 comments:

  1. eh eh ade muke saya la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. ada jgk sesat d situ :P

      Delete
  2. hebat sb boleh transform m'jadik budak itam hihi =D

    ReplyDelete
  3. waaa.....hebatnya....btw..jgn lupa follow blog sy ea...
    http://siamoycincai.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. done follow u.. have a nice day =D

    ReplyDelete